keskiviikko 26. elokuuta 2015

Salainen neuleystävä

Aloitan blogini salainen neuleystävä-teemalla. Jo aiemmin olen joskus harkinnut neulepäiväkirjan omaisen blogin perustamista, mutta nyt lähtiessäni mukaan syksyn sny-kierrokselle, riittävän hyvä syy ainakin tilapäisblogin perustamiselle ilmaantui. :)

Neulomisharrastus on minulle(kin) kotiäitivuosien löytö, josta on yllätyksekseni tullut yksi rakkaimmista harrastuksistani. Voisin kirjoitella pitkät pätkät kouluaikaisista neulontatraumoistani ja sitkeästä, vasenkätisyyteeni liittyvästä asennevammasta neulomisen oppimisen suhteen, mutta taidan jättää ne muistelut kuitenkin väliin. Kantapään kautta olen vähitellen opetellut neulomaan ja sukkia syntyy kaikista eniten. Erilaiset pintaneuleet ja varsinkin palmikot kiehtovat minua kovasti. 

Mutta nyt kohti syksyn salaista neuleystävä-kierrosta. Olen ensimmäistä kertaa mukana ja eilen sainkin ensimmäisen yhteydenoton pariltani, värikkään neulonta-aiheisen kortin. Kuinka jännittävää! Innolla odotan, mitä tuleva syksy tuokaan tullessaan. :)

10 kommenttia:

 1. Kaunis kortti ja ihana kirjoitus.

  - Heidi -

  VastaaPoista
 2. Mahtava alotus, niin blogille, kuin syksyn SNY- kierroksellekin. Minullakin on traumoja koulun käsityötunneista. Eipä uskoisi niiden kokemusten jälkeen, että käsityöt on nyt ihan ykkösharrastukseni.

  VastaaPoista
 3. Hyvä syy alkaa blogin pitäminen tämä sny-juttu. Ehkäpä innostut jatkamaan blogiasi vielä kierroksen jälkeenkin? Noi tuollaiset kässäopetraumat on kurjia, nykyisin kai opet ottaa hommat vähän rennommin... Ainakin toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! :)
   Itselläni ne kurjimmat muistot koulun käsityötunneista liittyvät siihen epäonnistumisen tunteeseen, kun ei vain osannut, vaikka yritti ja sitten ei oikein olisi jaksanut yrittääkään. Mutta onneksi aina voi kuitenkin oppia uutta ja kehittää itseään, kun iän karttuessa sinniä ja kärsivällisyyttä on enemmän. :) Ja tosi paljonhan se on omasta asenteesta kiinni.
   Täytyy katsoa, miten tälle blogille käy. Ja voihan tätä ainakin sny:n tiimoilta pitää pystyssä vielä tämän syksyn jälkeenkin jos ei muuten. ;)

   Poista
 4. Ihanan kortin sait:) ja kuule mummoni neuloi minun pakolliset peruskoulun lapaset ja sukat... Omien lasten myötä opettelin ja mummon ja mummin ohjeet mielestä kaivelin, nyt kun ei ole koulussa tekee vain kun tuntuu niin hyvältä, eikä kukaan arvostele.letkeästi vain lankoja puikoille ja hullaantumaan lankakauppoihin vaikka kässä open ankarat kommentit korvissa kaikuu, nyt ollaan nyt ja vanha kässä ope ideologiallaan olisi työtön:) Anne ( Snyringistä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, värikäs kortti oli tosiaan mukava aloitus kierrokselle. :) Meitä on yllättävän paljon, joille käsityötunnit on tuottaneet tuskaa... Omalla kohdallani vika ei sinänsä ollut opettajissa, mutta kun ei vaan tajunnut eikä vasemmalta oikealle neulovaa ole oikeakätisen tietenkään helppo neuvoa. Mutta onneksi noilta ajoilta jäi jotain mieleen itämään ja nyt onnistuu jo ne kokonaiset villasukatkin. :D On se tosiaan eri mukavaa puuhaa tuo neulominen, kun kukaan ei arvostele ja saa neuloa silloin, kun itsellä on aikaa. :)

   Poista
 5. Salainen neuleystä-kierros on hyvä syy blogin aloitukseen (tein itse saman viime kierroksella :D ) , samalla on hyvä kerätä talteen jo tehtyjä töitä ja mahdollisia ajatuksia tai muistettavia kohtia niihin liittyen. Ompa sitten mistä tarkastaa jos palaa tekemään saa myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta. Jos säännöllisesti neuloo vähänkään, kyllä niitä valmiita töitä vain kertyy ja mukavahan ne olisi kerätä muistiin, jos niitä lahjoittaakin eteenpäin. Tulen vastavierailulle. ;)

   Poista
 6. Kiva, kun olet aloittanut blogin! Tulen siis jatkossakin kurkkailemaan tänne. Katsotaan, mitä kivaa onnistun keksimään sinulle =) T. Ikioma Sny:si

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta. :) Jännityksellä odotan tosiaan, mitä syksy tuo tullessaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)